Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1005 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdammer moet meer afval scheiden

De Amsterdammer scheidt iets meer dan een kwart van het huisvuil waar de Nederlander gemiddeld de helft van het afval scheidt

Een verklaring zou de invoer van de oranje containers kunnen zijn, iets waar de hoofdstad pas laat, 2 jaar geleden mee begon. Deze bakken waren in andere gemeenten al veel eerder geïntroduceerd. Er staan er nu 240, nog steeds niet veel. De gescheiden inzameling van plastic heeft kortom 'nog veel potentie', citeert Het Parool uit een gisteren verschenen analyse van het Amsterdamse afval en wat daar zoal mee wordt gedaan.

Het gemeentebestuur zet voor de komende jaren fors in op verdere afvalscheiding. In 2020 wil wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid) naar 65 procent afvalscheiding. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2014.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.