Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2087 bekeken laatste update:19 jan 2016

Berichtenverkeer Wmo gestroomlijnd, regeldruk minder

De regering moet een plan voorleggen aan het parlement om de regeldruk in de zorg te verlagen en het berichtenverkeer te stroomlijnen. Dit na een aangenomen motie van PvdA en D66

Het ministerie van VWS werkt momenteel met de brancheorganisaties aan een plan van aanpak. De koepel Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wil afdwingbare afspraken over het gebruik van gestandaardiseerd berichtenverkeer in de Wmo en de Jeugdwet, meldt Zorgvisie

Gemeentelijk inregelen

Momenteel bereidt de VGN samen met andere branches en de VNG een programma voor om de gemeenschappelijke werkagenda 'Administratie en Informatievoorziening WMo en Jeugdwet' te realiseren. Het accent hiervan moet liggen op het door gemeenten en zorgaanbieders optimaal inregelen van het digitale gegevensverkeer, het voorkomen van rechtmatigheidsrisico's en het beperken van administratieve lasten.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.