Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2181 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Ambtelijke fusie Zandvoort en Haarlem'

De gemeente Zandvoort streeft naar een ambtelijke fusie met Haarlem. De plannen daarvoor worden later op de dag naar buiten gebracht,

Per 1 januari 2018 zouden alle 131 Zandvoortse ambtenaren op de loonlijst van Haarlem moeten staan. Dat is inclusief de griffie en de gemeentesecretaris. Daarmee gaat Zandvoort verder dan in Nederland tot nu toe bij verregaande ambtelijke fusies tussen gemeenten gebruikelijk is. meldt het Haarlems Dagblad

Volgens de krant maken B en W van Zandvoort maken hun plannen voor de samenwerking vandaag publiek. ,,Dit is volgens ons de beste manier om de kwaliteit van ons bestuur voor de toekomst te borgen'', zegt wethouder Gerard Kuipers (D66, Bestuurlijke Vernieuwing).

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.