Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2008 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Ophef over wachtgeld ex-wethouder Rotterdam

Ex-wethouder Nico Janssens van de Gemeente Rotterdam heeft 399.000 euro bruto aan wachtgeld ontvangen. Hij is nu commissaris bij SDW dat het re-integratieproject WerkLoont van de gemeente Rotterdam uitvoert.

De voormalig wethouder Sport en Financiën is commissaris bij re-integratiebedrijf SDW. Uit gegevens van het tv-programma de Monitor blijkt dat hij tussen jaren 2006 en 2012 respectievelijk 53.600, 78.900, 78.500, 78.700, 83.500 en 25.800 euro bruto kreeg uitgekeerd.

De Monitor heeft zich verdiept de plichten en rechten van bijstandsgerechtigden gedurende re-integratiewerkzaamheden volgens de participatiewet. Ook is er bij verschillende gemeenten navraag gedaan over de kosten en opbrengsten van deze trajecten. Oud-wethouder Janssen is commissaris bij SDW een re-integratiebedrijf. SDW voert het re-integratieproject WerkLoont van de gemeente Rotterdam uit. Bijstandsgerechtigden die bij WerkLoont komen moeten wel solliciteren naar een nieuwe baan. Het bevreemdt De Monitor dat de oud-wethouder geen sollicitatieplicht had gedurende zijn wachtgeldperiode. Janssens laat desgevraagd schriftelijk aan De Monitor weten dat hij wachtgeld heeft ontvangen. Hij wil geen verdere toelichting geven over eventuele aftrekposten door nieuwe inkomsten na zijn wethouderschap.

Jurrien Holthuis

Eén reactie

  • Curieus!!

    Dat je voor de "nevenbetrekking" als commissaris bij een re-integratiebedrijf gemiddeld per jaar (de eerste 6 jaar) zo'n 70.000 euro uitgekeerd krijgt is al niet uit te leggen. Een commissariaat lever hooguit 10.000 euro op. Daar is meer aan de hand, dus....

    En natuurlijk dient dat verrekend te worden met de uitkering als wethouder. Ik neem aan dat men dat in Rotterdam ook weet, los van de vraag of meneer een sollicitatieplicht had.

    Ik neem aan dat inmiddels raadsvragen zijn gesteld over deze bizarre gang van zaken, en dat het college tot een terugvordering heeft besloten. Is er ook sprake van valsheid in geschrifte van meneer? Dan aangifte bij Justitie, graag.

Of registreer je om te kunnen reageren.