Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1729 bekeken laatste update:19 jan 2016

Oud-wethouder Helmond van bed gelicht wegens corruptie

De Rijksrecherche heeft Peter Tielemans, oud-wethouder van Helmond in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting, verduistering en ambtelijke corruptie. Tielemans legde in juli 2013 zijn functie als wethouder neer.

Strafbare feiten

De Rijksrecherche is het onderzoek gestart nadat er door de voormalige politieke partij van de oud-wethouder Sociaal Democraten Ondernemend Helmond aangifte van fraude is gedaan. Onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant worden de vermoedelijk gepleegde strafbare feiten onderzocht.

Privé uitgaven

Tieleman zou het geld dat op de rekening van de politieke partij stond vermoedelijk gebruikt hebben om privé-uitgaven mee te doen. Daarnaast zou hij in de periode dat hij als oud-wethouder wachtgeld ontving werkzaamheden hebben verricht waar hij een vergoeding voor heeft ontvangen. De 58-jarige man zit in voorarrest en mag vanwege de aan hem opgelegdebeperkingen alleen contact hebben met zijn advocaat.

In 2013 raakte hij al in opspraak toen aan het licht kwam dat hij onterecht taxiritten declareerde bij de gemeente. Die ritten gingen naar het café.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.