Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 816 bekeken laatste update:19 jan 2016

Beets benoemd tot gezant Europese Agenda Stad

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft Nicolaas Beets (62 jaar) op 6 oktober 2015 benoemd tot speciaal gezant voor de Europese Agenda Stad.

In deze functie onderhoudt Beets voor de Programmadirectie Stad de contacten met het Europees bestuurlijk netwerk. Hij zal gedurende het Nederlandse EU Voorzitterschap de Europese ambtelijke werkoverleggen die gaan over de Europese Agenda Stad voorzitten.

In de Europes e Agenda Stad wil Nederland de verbeeldingskracht van de Nederlandse steden een Europees podium bieden, Europese regelgeving en middelen beter werkbaar maken voor onze steden en Europese steden van elkaar laten leren. Daarom streeft Nederland naar een Europese Agenda Stad die deze zaken mogelijk maakt. De Europese Agenda ligt in het verlengde van de nationale agenda stad.

Nicolaas Beets was ambassadeur in Koeweit, Finland, Saudi-Arabië en Letland. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.