Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 885 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Raadslid moet thema's kiezen'

Raadsleden hebben het in de hand of verzuipen in te veel informatie. Zij doen er verstandig aan om twee of drie belangrijke thema’s te kiezen.

"Dat verscherpt het politiek debat maar ook het samenspel met de wethouders", dit advies geeft Marcel Boogers, hoogleraar regionaal bestuur aan de Universiteit Twente,in een masterclass voor raadsleden en wethouders in Apeldoorn. De masterclass werd georganiseerd in samenspel van Raadslid.Nu en de Wethoudersvereniging.

Boogers merkte ook een aantal zaken op waardoor het volgens hem lijkt alsof politici 'niet houden van politiek'. Ze zeggen dat iets moet van bovenaf, bijvoorbeeld het Rijk, en wordt er daardoor niet meer inhoudelijk over het onderwerp gediscussieerd. Door betere samenwerking tussen gemeenteraden en een betere agendering door bijvoorbeeld griffiers zou er effectiever regionaler samengewerkt kunnen worden.

(Via Raadslid.nu)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.