Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 4354 bekeken laatste update:19 jan 2016

Remkes is gemeenteraden zat

Gemeenteraden die er een puinhoop van maken, zoals die van Bloemendaal, Den Helder of Bussum, moeten aan de kant kunnen worden gezet, aldus CdvK Johan Remkes in een speech.

Commissaris van de Koning Johan Remkes van Noord Holland zei dit in een speech. Er zou een regeringscommissaris ingesteld moeten kunnen worden, die een democratisch gekozen gemeenteraad tussentijds kan ontbinden en nieuwe verkiezingen kan uitschrijven.

Remkes heeft in zijn dagelijkse praktijk regelmatig te maken met politiek gekonkel in verschillende raden, zoals die van Den Helder, Busssum en Bloemendaal. Hij pleitte ook voor de mogelijkheid om gemeenten gedwongen op te kunnen heffen als ze niet willen meewerken aan een fusie.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.