Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 849 bekeken laatste update:19 jan 2016

Remkes wil nog een termijn

Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes stelt zich beschikbaar voor een tweede ambtstermijn.

Remkes heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) laten weten zich beschikbaar te stellen voor een tweede termijn als commissaris van de Koning."Graag zet ik mij de komende periode in voor de mooie en sterke provincie Noord-Holland en haar inwoners", aldus Remkes. In een brief aan Provinciale Staten zegt hij 'met veel genoegen terug te kijken' op zijn eerste ambtstermijn.

Hij heeft Provinciale Staten van Noord-Holland hierover geïnformeerd. Het is nu aan Provinciale Staten om de herbenoemingsprocedure te starten, waarna Provinciale Staten een advies sturen naar de minister van BZK, die bij positief advies de commissaris van de Koning voordraagt voor herbenoeming bij de Koning.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.