Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1425 bekeken laatste update:19 jan 2016

VWS: 1,2 miljoen extra tegen zorgfraude

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) steken komend jaar 1,2 miljoen euro extra in de strafrechtelijke opsporing en vervolging van zorgfraude.

Dat staat in de voortgangsrapportage over de aanpak van fouten en fraude bij betalingen in de zorg, die zij vandaag aan de Tweede Kamer hebben gestuurd. Dit geld komt bovenop de 10 miljoen die het ministerie van VWS eerder uittrok. Hierdoor kan een groter aantal signalen over zorgfraude strafrechtelijk worden opgepakt door de Inspectie-SZW en het Openbaar Ministerie.

Gemeentelijke pilot
VWS subsidiëert met dit extra geld ook diverse rechtmatigheidsprojecten die vanuit de sector komen, zoals een gemeentelijke pilot gericht op het aanpakken van onrechtmatigheden en een project om de aandacht in de geneeskundige vervolgopleidingen voor correct declareren te vergroten. Zo stimuleren en verspreiden we goede initiatieven.

Samenwerking VNG
Op haar website heeft de VNG deze zomer een informatiepunt ingericht met informatie over de aanpak van onrechtmatigheden in het gemeentelijk domein.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.