Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1293 bekeken laatste update:19 jan 2016

Wethouder houdt positieve rapporten achter

De Amsterdamse wethouder van onderwijs blijkt drie rapporten over het onderwijsbeleid van haar voorganger niet aan de raad te hebben doorgestuurd.

dit meldt Het Parool.

 

De wethouder, Simone Kukenheim, en haar partij hekelen het beleid van voortganger Asscher. Maar er liggen dus drie onafhankelijke rapporten die dat dus juist poritief beoordelen. De krant heeft die rapporten maar de gemeenteraad niet.

De Amsterdamse oppositie wil in een raadsdebat van Kukenheim weten waarom ze een eerste afgeronde rapport niet eerder openbaarde. In een briefje aan de gemeenteraad geeft ze als verklaring dat het rapport nog niet is afgerond en dat nader onderzoek nodig is.

Het gaat om een rapport van het Kohnstamm Instituut over de Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam, een eindrapport van de stichting Kwaliteitsondersteuning Primair Onderwijs Amsterdam, dit voorjaar aan Kukenheim aangeboden, en een evaluatie door haar eigen ambtenaren, afgerond in februari.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.