Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1793 bekeken laatste update:19 jan 2016

ACM start onderzoek naar Amsterdamse pasfotohokjes

Monopoliewaakhond ACM is een onderzoek gestart naar de wijze waarop Amsterdam pasfotohokjes in de zeven nieuwe 'Stadsloketten' heeft aanbesteed.

dit meldt Het Parool.

De gemeente gunde de opdracht om op zeven plekken in de stad pasfothokjes neer te zetten eind vorig jaar onderhands aan één leverancier. Dit was tegen het zere been van andere hoofdstedelijke pasfotofotografen. Zij zien het als soort van broodroof en verzetten zich tegen het feit dat ze niet konden meedingen naar de opdracht.

Bij vier nieuwe stadsloketten besloot de gemeente alsnog ook andere lokale bedrijven mee te nemen in de aanbesteding. Te laat, oordeelde de fotobranche. De branchevereniging diende een klacht in bij Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die ziet nu genoeg aanleiding voor aanvullend onderzoek. Zo wil ACM weten hoe de oorspronkelijke aanbesteding is verlopen en welke toezeggingen de gemeente daarbij heeft gedaan. Ook zet ACM vraagtekens bij de praktijk dat ambtenaren aan de paspoortbalie gratis pasfotosessies kunnen uitdelen.

door: redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.