Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2531 bekeken laatste update:19 jan 2016

Begrotingschaos 'kost' gemeente Amsterdam €55 miljoen

In de begroting van Amsterdam is 55 miljoen euro zoek door een grootschalige gemeentelijke reorganisatie en een nieuwe wijze van begroten.

Het geld is zoekgeraakt bij het overhevelen van budgetten en het 'ontvlechten' van het gemeentelijk apparaat. Dat apparaat is volledig op de schop genomen vanwege het opheffen van de stadsdelen, het samenvoegen van enkele diensten en een nieuwe wijze van administreren en begroten, meldt Het Parool.

Het geld is dus niet echt weg, maar het is niet te herleiden waar het is gebleven. Het Amsterdams college verwacht dat het in de afzonderlijke aflsuitende begrotingen weer op zal duiken. Wethouder van Financiën Udo Kock, had liever een andere boekhoudkundige oplossing gezien voor de zoekgeraakte miljoenen. Daarvoor gaf het college geen groen licht.

(via Parool)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.