Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1497 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Crailo krijgt azc voor 1200 vluchtelingen'

Voormalig asielzoekerscentrum Crailo in Bussum, krijgt waarschijnlijk een asiel opvang voor 800 tot 1200 vluchtelingen.

Het COA en de provincie doen hiertoe een haalbaarheidsonderzoek. Dat kan naar verwachting een maand duren. Crailo fungeerde in de jaren '90 ook al asielopvang en momenteel zijn er circa 100 vluchtelingen gehuisvest.

Vorige maand nog bood de Provincie Noord-Holland het voormalige azc te koop aan aan de gemeenten in de Gooi & Vechtstreek, nadat het de locatie zelf enkele jaren geleden aangekocht heeft voor ongeveer 30 miljoen euro. Omdat het COA naarstig op zoek is naar grootschalige opvanglocaties voor vluchtelingen werd 'Crailo' als oplossing geopperd door burgemeester Broertjes van de samenwerkende regiogemeenten. Hij hoopte dat de provincie het ter beschikking zou willen stellen

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.