Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1710 bekeken laatste update:19 jan 2016

Dijkhoff vraagt gemeenten meer inzet asielopvang

Gemeenten moeten blijven zoeken naar nieuwe opvangplekken voor asielzoekers. Staatssecretaris Dijkhoff vreest dat het gevoel van urgentie bij gemeenten verdwijnt en doet opnieuw een oproep aan het gemeentebestuur voor een extra inspanning.

"Ik heb het gevoel dat gemeenten denken dat alles onder controle is", zegt Dijkhoff bij aanvang van de ministerraad. "Het blijft urgent en dat wil ik benadrukken." sprak de staatssecretaris tegen NOS.

Eerdere oproepen blijken nog niet genoeg, aldus Dijkhoff bij  de aanvang van de ministerraad . "We hebben iedere dag nieuwe plekken nodig," zegt Dijkhoff.  Hij hoopt dat gemeenten die al opvang regelen opnieuw kijken naar andere mogelijkheden. Gemeenten mogen van de staatssecretaris niet achterover gaan leunen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.