Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 4901 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

Eindhoven lanceert vergelijkingssite zorg en welzijn

De gemeente Eindhoven lanceert op 1 januari een vergelijkingssite gericht op zorg en welzijn. Gebruikers kunnen hier ervaringen lezen en zoeken naar passende hulp en zorg

De gemeente ziet het als een middel om de zorg te verbeteren: een organisatie die slecht scoort, ziet zijn klantenstroom opdrogen. "Het wordt een soort Autotrack of Zoover, maar dan voor sociale dienstverlening", zegt Jeroen Hoenderkamp, strategisch adviseur sociaal domein in het Eindhovens Dagblad. "Er zijn landelijk al andere zorgvergelijkingssites. Nieuw in Eindhoven is dat we dit op de volle breedte van het sociaal domein gaan toepassen." Het aanbod op de site omvat straks diensten op het gebied van dagbesteding, hulp bij het huishouden, individuele begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen, re-integratietrajecten en jeugdzorg.

Bij elke dienst komen ook waarderingscijfers te staan, net als bij de vakantiewebsite Zoover. Waren eerdere 'klanten' tevreden, waren de betrokken WIJ-medewerkers tevreden? En ook: werd het beoogde resultaat behaald? Dit laatste houdt de gemeente bij. Er wordt nog gekeken hoe dit alles precies moet.

Jurrien Holthuis

Eén reactie

• E Botjes

Goed initiatief. Een sociale kaart met klantbeoordeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.