Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 5701 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Fors hogere vergoeding gemeenten voor vluchtelingenopvang

Gemeenten krijgen een fors hogere vergoeding voor de opvang van vluchtelingen. Dat heeft het kabinet afgesproken met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de provincies.

Dit meldt het AD. Nu nog krijgen gemeenten 40 euro per vluchteling per dag, dit wordt verhoogd naar 100 euro.

Veel gemeenten luidden al de noodklok over de te lage vergoeding die zwaar drukken op gemeentebudgetten. Vandaag zijn de de provincies, premier Rutte en verschillende ministers samen met de VNG bijeen om mogelijkheden tot opvang in gemeenten te bespreken. De hogere vergoeding is een van de maatregelen.

Eerder werd al bekend dat gemeenten die noodopvang mogelijk maken daarvoor een beloning krijgen.

Jurrien Holthuis

Eén reactie

• FN van Leeuwen

Vluchtelingenproblematiek kan in voorkomende gevallen via de leegstandwet worden opgelost. zonder dat dit tot kosten voor de gemeente leidt.

Reactie gewijzigd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.