Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2061 bekeken laatste update:19 jan 2016

GeenPeil start Gemeentewacht rond referendum

GeenPeil, de organisatie achter het referendum over de Oekraïne op 6 april aanstaande vindt dat zij onder meer door de VNG wordt tegengewerkt. Hiertoe starten zij de Grote Gemeentewacht

Op GeenStijl staat te lezen:"Omdat het VVD-orgaan Vereniging Nederlandse Gemeenten het GeenPeil-referendum probeert te saboteren door te beweren dat er niet genoeg geld voor is, vrezen we dat er te weinig stembureaus zullen worden ingericht."

Volgens GeenStijl tijd om in te grijpen. Zij vervolgen: "Een Geheim GeenPeil Team heeft een GEENPEIL GEMEENTE WACHT gemaakt met daarop alle bijna 400 Nederlandse gemeenten. Die willen we allemaal, stuk voor stuk, benaderen met de vraag of zij van plan zijn voldoende stemhokjes (dus: net zo veel als bij alle andere landelijke verkiezingsmomenten) te plaatsen voor het GeenPeil-referendum op 6 april. Een deel is al benaderd. Maar we moeten d'r nog veel meer. Zij vragen daarvoor de hulp van hun lezers die gemeenten kunnen vinden via de Gemeentewacht

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.