Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 3608 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

Gemeente accepteert geen mail

Burgers moeten met Digi-d inloggen om contact te kunnen maken.

In het Brabantse Oosterhout hebben ze hun eigen oplossing gevonden voor het probleem dat e-mails vaak slecht beantwoord worden: een digitale drempel. Sinds deze week is een simpele mail naar sturen niet meer mogelijk. Digitaal contact met de gemeente moet nu altijd via het contactformulier op de site. Om dat te kunnen invullen is inloggen met Digi-D verplicht.

Het besluit van de gemeente leidt tot aardig wat verontwaardiging op de sociaal media. Een heldere toelichting wordt er verder ook niet gegeven. De wethouder is er inmiddels op aangesproken in de raadsvergadering en heeft daar beloofd met een passend voorstel te komen.

door: redactie

Eén reactie

• P.A.E.M. Hogenhuis

De gemeente verdient waardering hiervoor. Dat een gemeente het gebruik van e-mail beperkt en persoonlijker maakt verbaast niet in verband met de onveiligheid van e-mail. Bij het grote publiek nog tamelijk onbekend is dat e-mail door criminelen gemanipuleerd kan worden, of volgestopt met malware, zonder dat de afzender daar weet van heeft. Burgers en bedrijven verwachten veilige communicatie met de overheid. Gelukkig zijn er overheidskanalen, zoals de #berichtenbox voor bedrijven, waar alle gemeenten op zijn aangesloten, die encryptie op e-mail toepassen, waardoor het mailverkeer wel persoonlijk en veilig verloopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.