Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2119 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Gemeenten moeten meer doen tegen kindermishandeling'

De meeste gemeenten doen onvoldoende aan het voorkomen van kindermishandeling. Dat blijkt uit de Monitor van het Nederlands Jeugdinstituut.

Jaarlijks worden er 118.000 kinderen mishandeld. Sinds 1 januari zijn gemeenten volledig verantwoordelijk voor preventie en aanpak. Maar daarin schieten zij tekort, zegt Nic Drion van het Nederlands Jeugd Instituut tegen BNR Nieuwsradio. Gemeenten doen wel iets, maar niet genoeg.

130 gemeenten vulden een vragenlijst in op drie onderdelen: beleid, actie en bereik. Tien onderwerpen kwamen aanbod, waaronder het shaken baby syndroom, wat baby's kunnen oplopen wanneer zij door elkaar worden geschud. 58 procent van de gemeenten zegt zich hier niet op te richten.

Drion zegtr dat onder meer met voorlichting veel valt te voorkomen

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.