Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1294 bekeken laatste update:19 jan 2016

Grondopbrengsten gemeenten stijgen fors

De opbrengst van de verkoop van bouwgrond door gemeenten is de eerste drie kwartalen van dit jaar met 34 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar

Dit meldt vakblad Cobouw op van het onderzoek Financiële gegevens bouwgrondexploitaties van de TU Delft, gebaseerd op rapportages van gemeenten. In totaal werd in 2015 voor 1.170 miljoen euro aan bouwgrond verkocht. Een jaar eerder verkochten gemeenten bouwgrond voor een bedrag van 871 miljoen euro.

Vergeleken met het eerste halfjaar van 2014 pakken de grondverkopen van dit jaar nog voordeliger uit. De opbrengsten van grondverkopen vallen in de periode januari tot en met juni 2015 zelfs 48 procent hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar.

(Vastgoedmarkt/ Cobouw)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.