Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2544 bekeken laatste update:19 jan 2016

Grote steden 'verbijsterd' over bezuiniging onderwijsachterstand

De vier grote steden zijn ‘verbijsterd’ over de bezuiniging van vijftig miljoen euroop het beleid om onderwijsachterstanden aan te pakken.

'Dit voorstel is een bom onder het onderwijsbeleid van de afgelopen jaren en onder alles wat er in deze periode is opgebouwd aan voorschoolse voorzieningen van goede kwaliteit in de steden,' schrijven de wethouders van onderwijs van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht in een brandbrief aan staatssecretaris Sander Dekker (VVD, onderwijs), meldt Omroep West

Er is volgens de G4 de afgelopen jaren veel gedaan aan het bestrijden en voorkomen van taalcahterstanden middels voor- en vroegschoolse educatie waarvoor tienduizenden plaatsen zijn gerealiseerd. Om dat zo te houden is een bijdrage van het Rijk 'keihard nodig' stellen de briefschrijvers.

Zij roepen het kabinet dan ook dringend op af te zien van de bezuinigingen. 'Dit voorstel mag zo niet doorgaan.'

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.