Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1438 bekeken laatste update:19 jan 2016

Klijnsma: Almere dwingt mensen niet tot onderbetaald werk

De gemeente Almere dwingt mensen in de bijstand niet om onderbetaald werk uit te voeren.

Dat antwoordt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken op Kamervragen van de SP. Aanleiding voor de vragen was het verhaal van drie Almeerse juristes, die op het stadhuis hebben gewerkt in ruil voor een uitkering.

Ze zijn naar de rechter gestapt omdat hun beloning veel lager was dan die van collega's in dienst van de gemeente. Volgens Klijnsma gaat het om werkervaringsplaatsen en beschikten de drie nog niet over voldoende kennis en ervaring. Ze deden mee aan het 'talentenprogramma' van de gemeente. Na het volgen van een opleiding zijn ze uit de bijstand gestroomd en hebben ze een hoger salaris gekregen. De juristes zijn inmiddels uit dienst.

(Via Omroep Flevoland)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.