Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 3173 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Kustgemeenten financieren anti windmolenlobby

Vier kustgemeenten geven geld aan een actiegroep die zich verzet tegen windmolens voor de kust.

Dat meldt de Volkskrant.

Zandvoort, Katwijk, Wassenaar en Noordwijk doneren in totaal 85.000 euro aan de stichting Vrije Horizon. Het geld gebruikt de groep voor een campagne en een lobby tegen de windmolenparken bij de landelijke overheid.

Volgens de gemeenten is het geld bedoeld voor het informeren van het publiek en niet voor verzet. Toch lijkt de donatie voor woede te zorgen bij lokale politici. "Dit zijn Italiaanse toestanden. Het is te gek voor woorden dat burgers moeten betalen om de landelijke overheid dwars te liggen", zegt een gemeenteraadslid uit Katwijk in de krant.

Stichting Vrije Horizon probeert minister Henk Kamp van Ecnomische Zaken al langer te bewegen een windmolenpark te verplaatsen naar een gebied 60 kilometer uit de kust bij IJmuiden. Dit zou naar schatting van het ministerie zo'n 1,2 miljard euro meer kosten dan het plan dat er nu ligt.

redactie

Eén reactie

  • Bernard Weiss

    Schandalig! Dus de burgers van die gemeenten die vòòr de plaatsing van windmolens zij betalen mee aan de "anti" activiteiten. Dit gaat tegen alle regels in.

Of registreer je om te kunnen reageren.