Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1047 bekeken laatste update:19 jan 2016

Nieuwe gemeenten, nieuwe burgemeesters

Door de samenvoeging van verschillende gemeenten zijn er nieuwe ontstaan en derhalve ook nieuwe burgemeesters aangesteld.

In het Zuidhollandse Nissewaard is Mirjam Salet (PvdA )benoemd als eerste burgemeester. Ze was daar al waarnemend burgemeester. De gemeente is op 1 januari ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Bernisse en Spijkenisse. In De Friese Meren is Fred Veenstra (CDA) vanaf 1 december de burgervader. De Friese Meren is begin 2014 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Gaasterland, Lemsterland en Skarsterlân. Veenstra is nu burgemeester van Franekeradeel.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.