Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1682 bekeken laatste update:19 jan 2016

Taakstraf na bedreiging burgemeester Den Bosch

Een man uit Rosmalen heeft een taakstraf van zestig uur gekregen, omdat hij burgemeester Ton Rombouts van de gemeente Den Bosch heeft bedreigd.

Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van 2 weken. De politierechter achte bewezen dat de man de burgemeester via Facebook met de dood en zware mishandeling had bedreigd. De politie arresteerde de man donderdag 22 oktober voor het online bedreigen van burgemeester Rombouts. De politie heeft daarop een onderzoek ingesteld en kwam de man op het spoor. na een reactie onder een artikel op een lokale nieuwswebsite over de komst van een vluchtelingencentrum naar Coudewater. In die reactie bedreigde hij de burgemeester van 's-Hertogenbosch met de dood.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.