Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1035 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeesters vrezen politietekort

Het aanstaande EU-voorzitterschap van Nederland zou wel eens voor een tekort aan agenten kunnen betekenen.

Die vrees sprak de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, uit op BNR.

De politie is druk met extra werk dat het voorzitterschap met zich meebrengt. Zo moeten komende halfjaar in Amsterdam ruim twintig Europese bijeenkomsten worden beveiligd. Bij minister Van der Steur wil Schneiders ervoor pleiten om de agenten die extra worden ingezet uit te betalen in geld en niet in vrije tijd. Het is vooral de ervaring met de nucleaire top in 2014 die de burgemeesters tot een waarschuwing noopt. Toen bleek dat er (te) weinig capaciteit was voor het gewone politiewerk.

Schneiders is blij dat Nederland de verantwoordelijkheid neemt om tijdens het EU-voorzitterschap verschillende evenementen in Amsterdam te organiseren. "Maar waar het gaat om de veiligheid in andere steden dan Amsterdam maken we ons wel een beetje zorgen."

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.