Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1297 bekeken laatste update:19 jan 2016

Bussemaker: Geen geld gemeente naar kunst en cultuur

Minister Jet Bussemaker (OCW) wil nog steeds niet dat er geld bij de gemeenten wordt weggehaald voor de kunsten.

PvdA en VVD dienden donderdag een gewijzigd plan in waardoor de verschuiving in 2017 zou moeten ingaan en niet al volgend jaar, daar de gemeenten voor 2016 al financiële afspraken zijn aangegaan, meldt Het Parool. Bovendien hebben ze hun oorspronkelijke voorstellen, die vervat waren in zogenoemde amendementen die alles al vastleggen, omgezet in een motie, die meer openlaat. De minister vindt het een vooruitgang ten opzichte van het eerdere plan, maar voelt er nog steeds niks voor het geld bij gemeenten weg te halen.

Het zou dan gaan om 13,5 miljoen euro uit het Gemeentefonds, reeds bedoeld voor cultuuruitgaven.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.