Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1349 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeenten halen quota crisisopvang niet

Dit jaar moeten er 12.500 noodopvangplekken door gemeenten geregeld zijn, zo is met het COA afgesproken. Dat doel lijkt niet te worden gehaald.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (Coa). Sinds eind oktober zijn er zo'n 7300 extra noodopvangplekken bij gekomen. Er is dus nog een tekort van ruim 5000, constateert Coa-woordvoerder Jan-Willem Anholts in Trouw.

De woordvoerder zegt dat het niet aan de gemeenten ligt dat de deadline niet wordt gehaald. "Ik weet dat er op de achtergrond heel hard gewerkt wordt. Kijk maar naar afgelopen jaar. We zijn van dertig naar tachtig locaties gegaan. Dat is gigantisch."

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.