Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1117 bekeken laatste update:19 jan 2016

Noodverordening Zwolle tegen motorbende

Een grote groep leden van motorclub Trailer Trash Travelers werd vrijdagavond door een politiemacht geweerd uit de binnenstad van Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer vaardigde daartoe een noodverordening uit

Volgens de burgemeester voelt de Zwolse horeca zich al langer geïntimideerd door de aanwezigheid van de leden van de motorclub, wiens clubhuis per 1 januari aanstaande hun clubhuis moeten sluiten.

De motorclub lijkt dan ook met zijn opzettelijke en nadrukkelijke aanwezigheid in het uitgaansgebied van Zwolle een signaal te willen afgeven, meldt RTVOost. Burgemeester Meijer zegt zich daarvan bewust te zijn. "Het zou naïef zijn om nu te verwachten dat de motorclubleden zich voortaan niet meer in het centrum van Zwolle zullen vertonen." De noodverordening is volgens Meijer hetzelfde als bij een verbod voor voetbalsupporters, waarbij nu een samenscholingsverbod en een gebiedsverbod tegen de motorclub was uitgevaardigd

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.