Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2920 bekeken laatste update:20 jan 2016

Openbaar Vervoer Rotterdam subsidieloos

Het Rotterdamse OV-bedrijf RET kan vanaf 2017 subsidieloos metro's en trams laten rijden.

Minder dan 1 procent van de reizigers rijdt nog zwart, een percentage dat voor de invoering van de OV-chipkaart ruim boven de tien procent lag. Daarbij is het aantal reizigers met circa vijf procent gestegen. Dat gecombineerd met nieuw en schoon materieel zorgt er volgens het RET voor dat meer mensen de metro pakken.

In november is een start gemaakt met Smart-OV, een proef waarbij reizigers kunnen in- en uitchecken in het openbaar vervoer met hun smartphone. "Deze innovatie is een belangrijke stap om het betaalgemak in het openbaar vervoer te vergroten", aldus het RET

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.