Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1637 bekeken laatste update:19 jan 2016

Veluwse gemeenten bundelen opvanglocaties

Gemeenten en corporaties in de regio Noord-Veluwe gaan samen kleinschalige locaties ontwikkelen voor tijdelijke huisvesting van statushouders. Binnen een jaar moeten er verschillende locaties beschikbaar zijn met 200 zelfstandige woonvoorzieningen

De Veluwse gemeenten Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten bundelen de krachten in een een Regionale Taskforce Huisvesting Statushouders om de opvang van asielzoekers vorm te geven. De gemeenten kunnen de vraag op zelfstandige wijze met moeite aan.

De gemeenten werken binnen de taskforce samen in een zogenaamd expertteam met woningcorporaties dat snel huisvesting voor statushouders moet gaan ontwikkelen. Het zou gaan om vier tot vijf locaties met minimaal 200 zelfstandige en onzelfstandige woonvoorzieningen. Deze moeten voor een periode van vijf tot tien jaar in de behoefte voorzien.

Ook gaat het expertteam de in de regio al bestaande locaties ondersteunen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.