Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1340 bekeken laatste update:19 jan 2016

Rumoer in Metropool Regio Eindhoven

Raadsleden van de gemeenten in de Metropool Regio Eindhoven vinden dat ze te weinig te zeggen hebben en te weinig op de hoogte zijn bij het maken van plannen voor de regio.

Dit meldt het Eindhovens Dagblad. Zij citeren het Valkenswaardse raadslid Theo Geldens, tevens lid van het algemeen bestuur van de MRE, die in een brief aan de burgemeesters Rob van Gijzel (Eindhoven), Elly Blanksma (Helmond) en Anton van Aert (Best), die samen het dagelijks MRE-bestuur vormen, fel van leer trekt. 'Ik verneem niets, u stelt mij niet in kennis' en 'Ik neem uw handelswijze en het niet nakomen van afspraken bijzonder kwalijk en verzoek u met klem zich hiervoor te verantwoorden', schrijft Geldens.

Aanleiding  zijn de plannen rondom een gemeenschappelijke aanpak van de regionale woningmarkt. Gemeenten beconcurreren elkaar nu en dat moet anders, aldus de MRE.

De kritiek op de werkwijze bij de MRE wordt gedeeld door een omvangrijke kerngroep van raadsleden die zich met de samenwerking bemoeit en die eind november voor het eerst bijeenkwam.

(Bron: Eindhovens Dagblad)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.