Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 619 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdam wil nieuw supportershome Ajax

De gemeente Amsterdam streeft ernaar voor het einde van dit jaar een nieuw supportershome van Ajax te hebben gerealiseerd.

Het stadsbestuur wil het definitieve supportershonk bouwen in de parkeergarage onder de Amsterdam ArenA, aan de zuidkant. Het komt naast ingang Zuid H, waar de harde kern van Ajax gebruik van maakt.

Het oorspronkelijke supportershome in de buurt van het stadion brandde vorige week volledig af. Onderzoek van de politie toonde aan dat de brand was aangestoken. De politie is op zoek naar twee mannen die kort voor en na de brand in de buurt zijn gesignaleerd.

De hoofdstad weet nog niet of Ajaxfans eerst nog terechtkunnen in een tijdelijk supportershome, totdat de definitieve plek gereed is. Daarvoor moet de gemeente kijken naar zaken als veiligheid en openbare orde.

Devaluatie
Een vastgoedondernemer die twee gebouwen verhuurt aan de Arenaboulevard, probeerde de komst van het supportershome onder het stadion aanvankelijk nog tegen te houden. Hij vreesde dat zijn panden daardoor minder waard zouden worden.

Zijn advocaat liet aan de Amsterdamse stadszender AT5 weten dat hij de zaak heeft ingetrokken.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.