Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 681 bekeken laatste update:19 jan 2016

Huishoudhulpen blijven gemeentehuis bezetten

De bezetting van een vergaderruimte van het gemeentehuis in Oss door voormalig werknemers van huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent gaat door.

Een delegatie van twaalf heeft de nacht doorgebracht in het gemeentehuis. Ze worden afgelost en zijn niet van plan om te vertrekken, vertelde onderhandelaar Karim Skalli van vakbond FNV vrijdag. Er wordt gewerkt aan een programma met debatten en film. Voor zaterdag wordt een grotere manifestatie gepland, kondigde hij aan.

De actievoerders eisen goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden. Door het faillissement van Pantein-Vivent verloren 1800 werknemers hun baan. De poetshulpen zouden worden overgenomen door andere aanbieders maar veel poetshulpen hebben nog geen nieuw contract of zijn onder druk gezet om te tekenenen voor een lager salaris.

Gemeenten moeten hun tarieven verhogen, vindt FNV. De gemeenten wijzen naar Den Haag. "Als iedereen naar elkaar wijst, gebeurt er niks", reageerde Skalli.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.