Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 1124 bekeken laatste update:20 jan 2016

Noviteit: Selfie op reisdocument

Een ID-kaart waarop een selfie als officiële foto mag worden gebruikt? Het kan, in Ierland.

Met het reisdocument mogen Ieren reizen binnen de Europese Unie en naar Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Alle Ieren van 18 jaar en ouder kunnen de geplastificeerde kaart op zakformaat online bestellen via een smartphone of tablet. Dit met een speciale applicatie van de Ierse overheid, die het ook mogelijk maakt om een zelfgemaakte digitale foto of selfie met hun aanvraag mee te sturen.

Photoshop
De foto kan niet mooier worden gemaakt, zoals dat bijvoorbeeld mogelijk is met Instagram. De speciale app past gezichtsherkenning toe. Dit moet voorkomen dat mensen met masker op de foto gaan, om maar een voorbeeld te noemen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.