Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 830 bekeken laatste update:19 jan 2016

ROC veroorzaakt miljoenenstrop

De financiële problemen van het ROC Leiden gaat de gemeente 3,3 miljoen euro kosten,

Dat blijkt uit antwoorden op vragen van raadsleden schrijft het Leidsch Dagblad. Het bedrag bestaat voor het een groot deel uit ozb-aanslagen die het ROC niet kan betalen.

De onderwijsinstelling, met ongeveer 9.000 leerlingen zit in de financiële problemen door te hoge huisvestigingskosten van de gebouwen bij station Leiden CS en station Leiden Lammenschans. Deze 2 panden kosten het ROC 11 miljoen per jaar. Het ROC kan de miljoenen niet meer opbrengen. Het ID College in Leiden neemt de onderwijsverplichting van het ROC over, hierdoor kunnen leerlingen hun opleiding afmaken.

Het stadsbestuur liet tot nu toe weten dat de financiële gevolgen van de kwestie vooral een zaak zijn tussen de scholen, het ministerie en de projectontwikkelaar Green Real Estate. Het is echter nu ook een financieel probleem voor de gemeente.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.