Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 905 bekeken laatste update:20 jan 2016

Vergunning Haaksbergen toch onterecht

De gemeente Haaksbergen had geen vergunning mogen afgeven voor het monstertrucksevenement, waarbij drie doden vielen.

Naast de drie doden waren er 28 gewonden te betreuren. En dat had nooit mogen gebeuren, oordeelt de bezwaarcommissie van de gemeente in een vandaag gepubliceerd onderzoek.

De gemeente kan hiermee aansprakelijk worden gesteld voor het ongeluk, wat eerder nog werd ontkend door Haaksbergen. Niet de gemeente, maar de organisator (Stichting Sterevenementen) en de bestuurder van de monstertruck zouden verantwoordelijk zijn.

Maar nee, burgemeester Hans Gerritsen heeft de vergunning onvoldoende laten voorbereiden, is de harde conclusie. De belangen van de aanvrager en die van de bezoekers zijn onvoldoende afgewogen tegen elkaar. De gemeente heeft volgens de bezwaarcommissie niet gehandeld volgens de handreiking voor vergunningverlening.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.