Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1393 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeester Oude IJsselstreek stapt op

Burgemeester Hans Alberse van de gemeente Oude IJsselstreek stapt op. Alberse heeft – na overleg met de commissaris van de Koning – zijn ontslag aangeboden

Dat heeft hij zondagmiddag bekend gemaakt. In een open brief aan de gemeenteraad licht hij zijn besluit toe: 'De huidige bestuurscultuur vraagt om een burgemeester met een ander soort leiderschapsstijl.' schrijft Alberse.

Donderdagavond zegde de gemeenteraad het vertrouwen op het college van burgemeester en wethouders als gevolg van een rapport van oud-staatssecretaris Annelies Verstand (D66) over de bestuurscultuur in de Achterhoekse gemeente. Toen weigerde Alberse nog de ultieme consequentie te trekken en leek nog strijdbaar. In het weekend is hij tot een andere mening gekomen.

Commissaris van de Koning Cornielje heeft in een gesprek ingestemd met de beslissing van Alberse. De burgemeester draagt komende woensdag, 1 april, zijn taken over aan de locoburgemeester en de vicevoorzitter van de gemeenteraad.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.