Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 778 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gebrekkige samenwerkingscultuur nekt regio's

Een hard provinciaal rapport legt de vinger op de zere plek in de regio's Arnhem en . Nijmegen.

De twee steden gedragen zich eerder als concurrent dan dat er sprake is dat ze elkaar versterken. De commissie 'Sterk Bestuur' odet onder leiding van oud-senator Fred de Graaf onderzoek naar de bestuurskracht kracht bij alle Gelderse gemeenten.

De Gelderlander schrijft dat de commissie concludeert dat de kansen in de regio niet benut worden. Nijmegen staat er economisch niet goed op in Arnhem leidt het bestuur aan een vorm van zelfgenoegzaamheid. De voornaamste reden dat het in beide Gelderse regio's stagneert heeft volgens de commissie te maken met een gebrekkige samenwerkingscultuur.

Voor beide regio's adviseert de commissie een ambtelijke schaalvergroting door onder andere duidelijke gemeentelijke herindeling waarbij de kleinere gemeenten onder de steden geschoven worden.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.