Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1044 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeente hoeft wachtgeld niet te openbaren

De gemeente Deventer hoeft niet bekend te maken hoeveel wachtgeld wethouders individueel gekregen hebben.

De Raad van State heeft bepaald dat het persoonlijk belang van oud-wethouders zwaarder weegt dan openbaarheid.

De krant de Stentor was naar de rechter gestapt, omdat de gemeente Deventer alleen bekend wilde maken hoeveel wachtgeld er in totaal aan oud-wethouders is betaald. De gemeente weigerde te zeggen hoeveel geld oud-wethouders afzonderlijk hebben gekregen, omdat dat hun persoonlijke belangen zou schaden.

De rechter stelde de krant in het gelijk en zei dat openbaarheid juist zwaarder moet wegen, maar de gemeente Deventer is nu in hoger beroep in het gelijk gesteld door de Raad van State.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.