Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 894 bekeken laatste update:19 jan 2016

Inkoopmanagers: Automatiseer ons werk

Het proces moet volledig digitaal, vinden inkoopmanagers. Zo houden ze naar eigen zeggen tijd over voor hun kerntaken.

Het is niet eenvoudig om het werk aan te passen aan de veranderende omstandigheden in de markt, concludeert technologiebedrijf Ricoh na rondvraag bij inkoopmanagers.

"Een van de conclusies die we kunnen trekken uit dit onderzoek is dat het inkoopproces een steeds centralere positie inneemt in organisaties", laat Johan Kennis van het bedrijf via een persbericht weten. "Dit blijkt uit het feit dat inkoop verschuift van de backroom naar de boardroom. De inkoopfunctie wordt steeds professioneler en zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden, door de besparingen die door de inkoopafdeling gerealiseerd kunnen worden."

Flexibel
Volledig automatisch, met ruimte voor flexibiliteit. "Door een systeem flexibel in te richten, kunnen organisaties eenvoudig meebewegen in het geval van veranderende omstandigheden in de markt", is de verklaring.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.