Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1005 bekeken laatste update:19 jan 2016

Regen van bezwaarschriften tegen komst asielzoekers

Het Comité Spreiding Vluchtelingen Dinkelland heeft in totaal meer dan tweehonderd bezwaarmakers zo ver gekregen om een bezwaarschrift in te dienen tegen de komst van vluchtelingen in de Wyllandrie in Ootmarsum.

Dat meldt Tubantia.

Het comité had eerder al aangekondigd bezwaar te zullen maken tegen de vestiging van asielzoekers. Naar eigen zeggen zou het comité ze "alles uit de kast halen". De bezwaarschriften zijn in sommige gevallen gezamenlijk, en in andere gevallen apart ingediend. Behalve zestig omwonenden, een campinghouder en een groot aantal ondernemers maakt ook de Stichting Ondernemers Fonds Dinkelland bezwaar.

De belangrijkste punten van kritiek zouden volgens de bezwaarmakers zijn dat de gemeente procedureel niet correct heeft gehandeld. Zo zou de verleende omgevingsvergunning in strijd zijn met het gemeentelijk beleid en er worden grote vraagtekens geplaatst bij het tijdelijke karakter van de vergunning.

De Wyllandrie moet tijdelijke huisvestiging bieden aan 230 vluchtelingen. Twee weken geleden ging het college van de gemeente Dinkelland juist akkoord met het huisvesten van de asielzoekers in het voormalige hotel.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.