Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 826 bekeken laatste update:19 jan 2016

Secretaris-generaal Veiligheid en Justitie stapt op

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie Pieter Cloo is vrijdag opgestapt.

Dat meldt het ministerie vrijdag

Cloo treedt terug na "goed overleg" met Stef Blok, de tijdelijke minister van Justitie sinds het aftreden van Ivo Opstelten. Cloo legt zijn functie per direct neer.

Cloo zou na het aftreden van minister Opstelten en staatsecretaris Teeven tot de conclusie zijn gekomen dat hij met zijn vertrek de nieuwe minister en staatssecretaris de mogelijkheid biedt een nieuwe start te maken.

Beide bewindslieden stapten twee weken geleden op nadat bekend werd dat Opstelten de Kamer verkeerd voorlichtte over een deal uit 2000 met crimineel Cees H. Ze worden hoogstwaarschijnlijk opgevolgd door hun partijgenoten Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff.

Cloo was sinds 1 december 2012 secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens minister Blok wordt Cloo opgevolgd door Hans van der Vlist, huidig secretaris-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.