Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 573 bekeken laatste update:19 jan 2016

Minder lastige en criminele jeugdgroepen

Het aantal jeugdgroepen dat hinder of overlast veroorzaakt of criminaliteit bedrijft, is opnieuw omlaag gegaan.

Dat zegt het ministerie van Veiligheid en Justitie naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Eind 2014 waren er in Nederland 623 zich misdragende jeugdgroepen, 18 procent minder dan het jaar ervoor.

Het departement splitste de groepen naar karakter uit. Het aantal 'hinderlijke' jeugdgroepen daalde met 20 procent ten opzichte van 2013, het aantal 'overlast gevende' jeugdgroepen met 11 procent, het aantal criminele jeugdgroepen met 27 procent.

''Het succes van de aanpak is vooral te danken aan de goede samenwerking tussen gemeenten, de politie, het Openbaar Ministerie, scholen, leerplichtambtenaren, woningbouwcorporaties en zorgaanbieders'', aldus het ministerie.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.