Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 820 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Misdaad ondermijnt bestuur Brabant'

Het openbaar bestuur in de provincie Noord-Brabant wordt ondermijnd door de georganiseerde misdaad.

Dat concludeert het tv-programma Brandpunt dinsdag op basis van onderzoek onder alle lokale politici in Brabant. Het onderzoek had plaats in samenwerking met het onderzoeksbureau Overheid in Nederland.

Bestuurders en volksvertegenwoordigers zijn nogal pessimistisch over de vraag of het lokale bestuur nog een vuist kan maken tegen de oprukkende onderwereld, signaleert Brandpunt.

Een ruime meerderheid van 63 procent van de ondervraagden vindt dat gemeentebesturen te weinig middelen hebben in de strijd tegen de criminaliteit. 58 procent vindt dat de rijksoverheid meer moet doen en Brabantse gemeenten moet ondersteunen.

De Brabantse burgemeesters Jan Boelhouwer (Gilze en Rijen) en Jan Hamming (Heusden) trokken in maart al aan de bel over deze kwestie. In de Volkskrantwaarschuwden ze voor de toenemende ondermijning van het gezag door criminelen.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.