Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1446 bekeken laatste update:19 jan 2016

Van Rijn wijst pgb-voorstel Den Bosch af

Staatssecretaris Van Rijn ziet niets in het voorstel van Den Bosch om zelf de persoonsgebonden budgetten te beheren.

 

De Bossche wethouder Paul Kagie wil starten met een experiment in de regio Noordoost-Brabant. Hij stelt voor om gemeenten voortaan zelf de persoonsgebonden budgetten te laten beheren voor mensen met  een beperking, die daarmee hun zorg mee inkopen.

In een reactie laat staatssecretaris Van Rijn weten dat er met man en macht wordt gewerkt aan een structurele oplossing voor alle budgethouders. "Nu afwijken van de ingezetten verbeteringen en het voorgedragen herstelplan helpt daarbij niet."

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.