Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1226 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeesters vragen om goede politie cao

De regioburgemeesters roepen in een brief minister Dijsselbloem (Financiën) op om op korte termijn er voor te zorgen dat er een loonbod komt aan de vakbonden.

Vandaag hebben de regioburgemeesters en de voorzitter van het College van procureurs-Generaal een brief gestuurd aan de minister van financiën over de politie cao. De brief is namens de regioburgemeesters ondertekend door Jozias van Aartsen (burgemeester Den Haag en voorzitter van het overleg van regioburgemeesters). Ook Herman Bolhaar, voorzitter van het College van procureurs-generaal, zette zijn handtekening.

Ze wijzen er in de brief op dat het loonoverleg tussen de bonden en de minister van Veiligheid & Justitie is vastgelopen, mede door te weinig ruimte voor een acceptabel loonbod. 'Een reële loonsverhoging na jaren op de nullijn ligt in de rede', aldus de ondertekenaars.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.