Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 814 bekeken laatste update:19 jan 2016

Commotie om harde aanpak handhavers

Handhavers van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer hebben op Amsterdam Centraal Station twee mannen hardhandig aangepakt. De handelingen werden gefilmd en een vrouw besloot de video op Facebook te zetten.

Op sociale media wordt de video massaal gedeeld.

Het incident zou afgelopen woensdag zijn gebeurd. Drie medewerkers van het Veiligheidsteam raakten in conflict met een mogelijke zwartrijder. Deze werd hard aangepakt. Een omstander die zich mengde in de discussie werd ook geslagen met een gummiknuppel.

Dat schoot bij de filmer in het verkeerde keelgat. Ze zette de video op Facebook. ,,Deze handhavers zijn hun boekje te buiten gegaan", schrijft ze. Haar video is al duizenden keren gedeeld.

Volgens RTV Noord-Holland neemt Amsterdam het voorval serieus en gaat de gemeente nog eens goed naar de beelden kijken.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.