Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1221 bekeken laatste update:20 jan 2016

Klijnsma vindt afspraken SVB onacceptabel

Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) vindt de gang van zaken over uitbetaling van pgb-gelden tussen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en een een zorgcentrum in Deurne onacceptabel.

Dat schrijft Klijnsma aan de Tweede Kamer, aldus de NOS. Gisteren werd duidelijk dat de SVB een geheimhoudingsverklaring had afgedwongen waarin stond dat het woonzorgcentrum niets negatiefs of misleidends over de SVB mocht zeggen. De verklaring was onderdeel van een schikking over uitbetaling van pgb-gelden.

Volgens Klijnsma mogen klanten niet worden beperkt in hun meningsuiting en zeker niet dat een "mening wordt opgelegd over de dienstverlening van de SVB". Klijnsma heeft vanmorgen overleg gehad met de top van de SVB over de kwestie. Volgens haar is de raad van bestuur het met haar eens dat de passage over het niet mogen uiten van kritiek onacceptabel is. Ze heeft met de SVB afgesproken dat dit soort afspraken in contracten niet meer zal voorkomen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.